Lymfedrænage er en meget mild, pulserende massage, der hjælper vores lymfesystem til at arbejde bedre selv.


Vores lymfesystem er et kæmpe net af lymfekar der gennemstrømmer alle vores organer og alt vores væv. Det er et rensende net, hvor alt vores lymfevæske filtreres gennem flere lymfekirtler, for til sidst at ende i vores blodkredsløb.


Det er vitalt at vores lymfesystem virker optimalt, da det er en stor del af vores immunsystem. I lymfesystemet lagres og modnes de hvideblodlegemer, som genkender og bekæmper virus, og bakterier osv. Et godt og stærkt helbred hører uløseligt sammen med lymfevæskens evne til at bevæge sig frit.


En lymfedrænagebehandling er tillige en meget afstressende behandling, der går ind og påvirker vores parasympatiske nervesystem, som under behandlingen, sender impulser til hjernen om at nedsætte produktionen af stesshormoner.


Ca. 70 % af vores krop består af væske, der når den påvirkes af den rytmiske, rolige, pulserende bevægelse, spreder sig som ringe i vandet. Derfor er lymfedrænagens massage så effektiv.


Behandlingen tager 1,5 time, og uanset hvor på kroppen problemet (væskeophobningen) findes starter man altid ved halsen.


Som udgangs punkt gives 6-12 behandlinger, de første 6 gerne med rimelig kort interval. Der er selvfølgelig variationer indenfor denne ramme.